Peakbagger.com

Ascent of Kriváň on 2015-08-01

Climber: Péter Hugli

Others in Party:Majoros Szilvia
Date:Saturday, August 1, 2015
Ascent Type:Successful Summit Attained
Peak:Kriváň
    Location:Slovakia
    Elevation:8182 ft / 2493 m

Ascent Trip Report

A Kriván a Tátra egyik nagyon fontos hegye, a szlovákok jelképe. Jelzett turistaút is vezet rá, tehát eldolt, hogy ez lesz az elso hegy a Magas-Tátrában ahová felmegyek. Még iskolás koromban voltam az Elülso-Szoliszkón, de az csak egy mellékcsúcs. Már ott is lenyugöztek ezek a nagy kietlen sziklák és a tágasság ami fent fogad. Most 2015-ben végre újra közelrol megnézhetem a Tátrát. Pénteken munka után indulás, alvás a határ közelében egy eldugott faluban, aztán autóval a Háromforrás nevu kiindulóponthoz mentünk. Útközben egy HAT decis visszazárható Monster energiaitalt is elfogyasztottam, amitol nagyon beszédessé váltam. Már az autóból a Lomnici és a Gerlachfalvi csúcson hüledeztem így közelérol, hatalmasak. A Kriván méretei inkább nyugati irányból látványosak.

A parkolóhely tele, ez egy kis ízelíto, hogy mi vár ránk odafent. A gerincen tömeg, de ekkorát még nem láttam, mintha hangyák lepték volna el a hegyet, talán többen mint a Triglavon. Megvan az oka is, a Tátrában rengeteg hegyre tilos felmenni hegyivezeto nélkül, az utakat sem jelölik a csúcsok nagyrészére. Itt alig kitett a mászás, Szilvike sem drámázott nagyon, hatalmas gránitkockák között kell lépkedni. A hegy tetején vágyakozva néztem a tiltott Gerlachfalvi felé, ahová nem vezet jelzett út, de elobb-utóbb úgyis meg kell mászni. Az autóhoz már sötétben értünk vissza, rajtunk kívül alig állt ott már más. A szállásunk, a liptóújvári F-team Hotel meglepoen kiváló volt, a hal az étteremben és a tágas szoba is.

Felszerelés: bakancs elég.

Folytatás:
https://peakbagger.com/climber/ascent.aspx?aid=701836
Summary Total Data
Ascent Statistics
    Route:Háromforrástól a Krivánsky zlab-on (zöld)
    Start Trailhead:Háromforrás  
Descent Statistics
    Route:kék út -> piros út -> Háromforrás
    End Trailhead:Háromforrás  This page has been served 296 times since 2005-01-15.
Copyright © 1987-2022 by Peakbagger.com. All Rights Reserved. Questions/Comments/Corrections? See the Contact Page Terms of Service